Search box
☰ Termékek

Műlép

Műlép: Nagyboconádi - NB, NB 1/2, hunor MŰLÉP MÉHVIASZBÓL A műlépek gyártása méhviaszból melegen hengerelt eljárással készül. Méretek NB, NM 1/2, Hunor. A műlépet a méhkaptárba helyezés után a méhek kiépítik, a méhcsalád szaporítására és a méz és virágpor raktározására szolgál. A méhviasz megfelel a következő feltételeknek: az olyan élelmiszerekre vonatkozó követelményeknek, amelyek nem közvetlen fogyasztásra vannak szánva. A viasz nem tartalmazhat idegen anyagokat és semmilyen mikroorganizmusokat, amelyek emberi betegséget okozhat. nem tartalmazhat kórokozó baktériumokat méhbetegségekből, hővel sterilizálva FIGYELMEZTETÉS: A méhviasz sűrűsége függ a hőmérséklettől. A méhviasz természetes hőmérséklete 36°C, ezt a hőmérsékletet a méhek „javasolták“. A méhviasz és a belőle készült műlép felületén tároláskor fehér bevonat képződik egy - három hónapon belül. Ezt „viaszvirágnak” nevezik. A hőmérséklet csökkenésével a viasz mennyisége csökken, a belső nyomás hatására kikerül a fehér folyékony komponens a felületre. Újramelegítés után a fehér bevonat eltűnik - a folyékony viaszkomponensek visszaállnak a viaszban. Ez egy természetes tulajdonsága a valódi méhviasznak. A méhviasz termékek, pl. a műlép 20ºC alatt törékeny és nehéz vele dolgozni. Ajánlatos a műlépet téli időszakban legalább 24 órán át szoba hőmérsékletben tárolni, csak ezután tudunk vele dolgozni.
Rendezés:
  • A felhasználó az oldal linkjét hozzáadhatja a:
  • facebook.com

Várj mielőtt kilépsz!

Kérd hírlevelünket az Akciókról!

Ha nem, akkor klikk a "Mégsem" gombra!