Műlép
Műlép: Nagyboconádi - NB, NB 1/2, hunor
MŰLÉP MÉHVIASZBÓL
A műlépek gyártása méhviaszból melegen hengerelt eljárással készül. Méretek NB, NM 1/2, Hunor. A műlépet a méhkaptárba helyezés után a méhek kiépítik, a méhcsalád szaporítására és a méz és virágpor raktározására szolgál.
A méhviasz megfelel a következő feltételeknek:
az olyan élelmiszerekre vonatkozó követelményeknek, amelyek nem közvetlen fogyasztásra vannak szánva. A viasz nem tartalmazhat idegen anyagokat és semmilyen mikroorganizmusokat, amelyek emberi betegséget okozhat.
nem tartalmazhat kórokozó baktériumokat méhbetegségekből, hővel sterilizálva
FIGYELMEZTETÉS:
A méhviasz sűrűsége függ a hőmérséklettől. A méhviasz természetes hőmérséklete 36°C, ezt a hőmérsékletet a méhek „javasolták“.
A méhviasz és a belőle készült műlép felületén tároláskor fehér bevonat képződik egy - három hónapon belül. Ezt „viaszvirágnak” nevezik. A hőmérséklet csökkenésével a viasz mennyisége csökken, a belső nyomás hatására kikerül a fehér folyékony komponens a felületre. Újramelegítés után a fehér bevonat eltűnik - a folyékony viaszkomponensek visszaállnak a viaszban. Ez egy természetes tulajdonsága a valódi méhviasznak.
A méhviasz termékek, pl. a műlép 20ºC alatt törékeny és nehéz vele dolgozni. Ajánlatos a műlépet téli időszakban legalább 24 órán át szoba hőmérsékletben tárolni, csak ezután tudunk vele dolgozni.
-
Fedelező henger inox 6 cm széles
Ár:3900.00»1950.00Ft -
Fedelezőhenger
9 cm széles fedelezőhengerÁr:3900.00Ft -
Gőzös viaszolvasztó 70 l W5030
Ár:180000.00Ft -
Műlép 5 kg. (Méz Máz)
Ár:32000.00Ft -
Lépesméz készészítéshez keret
Jó minőségű, szárított hársfából készült lépeméz készítő kert 1/2 NB.Ár:4300.00Ft -
Lépes mézkészítő doboz
Ár:100.00Ft